Det kan være du går med en drøm om at starte en blog, det kan der være mange grunde til, det kan være du har noget du vil dele, men at du bare ikke har taget skridtet endnu. Hvis du går med trangen til at starte en blog, har vi samlet nogle steps så du kan komme i gang så nemt og hurtigt som muligt.

1.      Find din passion

Når du skal i gang med din blog er det vigtigt at du vælger et emne som virkelig interesserer dig, så du kan blive ved med at skrive om det samme i lang tid, det gælder uanset om du vil blogge om dig selv, mad eller biler. Herefter er den god idé at skrive et par indlæg før du går videre med bloggen, både så du har noget materiale at starte bloggen med, men også så du kan prøve forskellige skriveteknikker af, så du kan finde den der passer til din blog.

2.      Vælg den rigtige platform

Der findes et utal services når det kommer til hvilken platform du vil have din blog delt på. Det er både en mulighed at benytte sider som BlogersDelight, som hoster din blog for dig og som i forvejen har masser af daglige besøgende. Herudover kan du benytte dig af WordPress, hvor du vil have din egen hjemmeside som dine læsere skal klikke ind på. Der er et utal af grunde til at vælge den ene eller den anden måde at starte din blog på, med WordPress har du mere frihed til at få din blog til at se ud præcis som du vil have og det er samtidig super let at lege lidt rundt med så du kan have en helt personlig blog. Der findes utallige videoer på nettet der i meget få steps kan hjælpe dig med at blive ekspert, det skal ikke skræmme dig væk. Hvis du til gengæld ikke gider at lege med det tekniske, kan det rigtige for dig være at benytte en blogger service.

Hvis du dog er interesseret i at have din egen hjemmeside til din blog, kan du få hjælp af hosingguiden.dk.

3.      Hav en plan

Når du skal i gang med bloggen, er det vigtigt at du ligger en plan. Planen er vigtigt da den vil sørge for at der kommer regelmæssigt content til, og at der ikke komme noget dobbeltgænger content. Der skal selvfølgelig være plads til et spontant indslag, men en plan kan hjælpe dig til at planlægge dine indlæg, så de passer til sæsoner eller højtider.

4.      Sørg for at dit indhold når folk

Det er måske nemmere sagt end gjort, men det er vigtigt at din blog bliver læst og at læseren kommer igen, hvis den skal blomstre. Det kan gøres på et utal af måder, en af de rigtige gode måder er at få din læsere til at kommenterer, ved at ligge op til en diskussion i slutningen af din blog. Derudover er det vigtigt at din blog både kan læses på mobilen, tablet og computeren.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *