Er du nybygger, så ved du nok, at der er en del ting at tage stilling til. Hvordan skal huset struktureres, hvilke materialer, hvem skal bygge og hvor mange værelser? Mange ting er vigtige at tænke på, og du kender nok størstedelen af dem. Her får du dog 4 tips til ting, du måske ikke har overvejet som nybygger, samt hvordan du løser diverse problemstillinger. Nysgerrig? Læs blot videre.

 

Husets struktur

Medmindre manden i huset er bygningskonstruktør med forstand på design, så er I måske i vildrede over, hvordan huset skal struktureres. Hvor skal køkkenet ligge i forhold til entréen, og skal stuen være i forlængelse af køkkenet eller være et separat rum? Spørgsmål som disse dukker op allerede i startfasen, og her er det vigtigt, at I søger kvalificeret hjælp fra start. Det hus, I bygger, skal jo danne ramme om jeres familie de næste mange år, og jeres gode idéer er måske ikke helt solide om 10 år. En fagperson vil kunne adskille gode idéer fra dårlige idéer og give jer forslag til netop jeres behov.

 

Kvalitet fra start

Når I har besluttet jer for en struktur, skal I til at tænke over materialer. Hvilke mursten, hvilke tagplader og hvad med isolering og så videre? Igen skal en fagperson indover, da der på energiområdet også findes krav, der skal overholdes i forhold til loven. Ting som energisikrede vinduer og døre kan spare jer for tusindvis af kroner årligt, og selvom der dags dato næsten aldrig bygges noget uden, så er topstyrede vinduer alligevel værd at tage et kig på. Gå ikke på kompromis med kvaliteten, hvis I ønsker, at jeres hus holder de næste mange år.

 

Indretning og møblement

Når huset er bygget, så begynder det sjove: Huset skal indrettes! Mange kvinders drøm går i opfyldelse her, idet de har et helt tomt lærred at udsmykke, akkurat som de ønsker det. Men træd varsomt. Når du køber store ting ind såsom sofa, spisebord og seng til soveværelset, så gå efter noget tidløst af høj kvalitet. Det er altid muligt at supplere med dug, puder, tæpper og andet pynt, men det er altså en større investering at gå ud og købe endnu en dobbeltseng på den gode side af 10.000 kr., fordi du fandt ud af, at en gul seng alligevel ikke var jer.

 

Tænk jer om

At bygge hus er et spændende projekt, der for de fleste nok kun sker én gang i livet. Af den grund kan lysten til at være kreativ, impulsiv og måske ligefrem vovet godt presse sig på. Men husk nu fornuften – ellers bliver det hurtigt meget, meget dyrere.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *