Coronakrisen har ramt Danmark hårdt, og det gælder også i Aalborg. Aalborg er ved udgangen af april ikke den by og kommune, der er hårdest ramt målt på antal smittetilfælde per 100.000 indbyggere. Og selvom en stor del af tilfældene har ramt sundhedspersonale på sygehuset, så rammer Corona-krisen lige ned i nogle af både byens og kommunens vigtigste økonomiske centre.

I denne artikel vil vi kort forklare, hvordan Corona-krisen påvirker erhvervslivet og den økonomiske vækst i Aalborg.

1: Detailbutikkerne

En af de tydeligste steder man kan se, at Aalborgs erhvervsliv er hårdt ramt af den aktuelle krise i gågaden, hvor langt de fleste butikker holder lukket. Aalborg får en stor del af sin identitet og ikke mindst omsætning og arbejdspladser fra de mange butikker som indtil videre er blevet påbudt at holde lukket. Det gælder ligeledes for restauranter som fylder rigtig meget i gadebilledet.

Desværre er der mange af butikkerne i gågaden som en del af større franchises som Matas, Sportmaster, Bog og Ide m.fl. Disse butikker har allerede en god online tilstedeværelse, og kan derfor fortsat tjene penge, men desværre kommer de ikke de lokale forretninger til gode direkte. Hvis du gerne vil støtte de lokale butikker der holder lukket, kan du overveje at købe et gavekort eller eventuelt indløse allerede eksisterende gavekort du måtte have liggende.

2: Uddannelsesindustrien

En anden stor sektor som er hårdt ramt af de økonomiske tider, er uddannelsesindustrien i Aalborg. Aalborg er hjemsted for en lang række uddannelsesinstitutioner, som lige nu kører via fjernundervisning, men det betyder stadig, at alt undervisning uanset om der er tale om sprogkurser, oplæg og foredrag skal holdes digitalt via Skype, Google hangout eller lignende.

Det betyder også at rigtigt mange ansatte på disse institutioner, der ikke beskæftiger sig med undervisning såsom kantinepersonale, rengøringspersonale mv er hjemsendt. Dette kan uden tvivl også mærkes på aktiviteten og beskæftigelsen i byen.

3: Sports og fritidsindustrien

En tredje industri der er hårdt ramt i Aalborg, er sports- og fritidsindustrien. Byens fodbold- og håndboldhold kan ikke afholde deres kampe, hvilket betyder, at sportsklubberne er hårdt presset.

Derudover er der naturligt heller ingen aktivitet i teateret hvorfor underholdningsindustrien sammen med relaterede brancher som restauranter og barer rammes endnu hårdere. Musikteateret er garant for at tiltrække både kunstnere og ikke mindst publikummer fra både nær og fjern. Når der afholdes større begivenheder, hjælper det også alle restauranter og barer i området som også må gå glip af denne omsætning. Sommeren er endda højtid for netop underholdning sammen med november og december, hvilket rammer ekstra hårdt.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *