Danmarks fjerdestørste by er blevet en rigtig populær studieby. Aalborg Universitet lokker de unge til, med sin store diversitet i uddannelser og sit realistiske adgangs-gennemsnit på uddannelser. Derudover er det let at finde et værelse, en lejlighed eller et kollegieværelse i byen.

Bo billigt

Boligpriserne i byer som København og Århus, kan være virkelig høje. Vi kender nok alle en eller flere i vores omgangskreds, som har brugt flere måneder og måske flere år på at finde noget optimalt at bo i, i København, og som samtidig også er til at betale på en SU og lidt penge fra et studiejob.

Der er derimod gode vilkår for de studerende og deres mulighed for at finde en studiebolig i Aalborg. Faktisk kan man spare op til 50 procent de små ejerlejligheder i Aalborg, i forhold til København. Dette er værd at have med i sine overvejelser, hvis drømmeuddannelsen også findes i Aalborg.

Fællesskab

Også studieboligerne er lettere at få fat på i Aalborg. Her skal man vente 3-6 måneder på at få fat i et kollegieværelse, hvilket er til at arbejde med, hvis man alligevel ved, at man skal i gang med studierne om et par måneder. Derimod skal man i København, på langt de fleste kollegier og kollegiesider, stå på venteliste i lang over et år, før man kan få sig et sted at bo.

Har man ikke mod på kollegielivet, eller har man ikke råd til at sidde med en husleje alene, så er der andre muligheder. I Aalborg benytter stadig flere og flere sig af muligheden for en roommate. Det er meget nemt for de studerende i Aalborg at finde et sted, hvor en anden sød studerende, vil tage dem ind som sambo. Det er nemlig super let at finde en roommate på sider som den blå avis eller Findroommate.

Aalborg Universitet er ikke kun i Aalborg

Mange unge mennesker bliver også lokket til Aalborg, fordi den tilbyder mange forskellige uddannelser. Eksempelvis kan du på AAU tage en uddannelse i Erhvervsøkonomi, HA, Psykologi Civilingeniør, uddannelser som man i København skal til henholdsvis CBS, Københavns Universitet og DTU efter.

Dette mix i uddannelser giver et mere nuanceret og blandet optag af personlighedstyper. Derfor er der mange forskellige unge mennesker på AAU, som kommer fra mange forskellige gymnasiale uddannelser. Dette skaber en større accept blandt de studerende, når de erhvervsfaglige forretningsuddannelser får lov til at opleve studerende fra de mere boglige, kreative og humanistiske studieretninger, og omvendt.

Sidst men ikke mindst, så har Aalborg Universitet også en stor afdeling i København i Sydhavnen. Det ser mange studerende som attraktivt, da det giver dem mulighed for at udforske universitetslivet både i den ene og den anden del af Danmark, på én og samme tid.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *