Bordet er ligeså vigtigt som maden til et middagsselskab. Bordet er nemlig noget af det første gæsterne ser, når de ankommer, og det sætter standarden for hvad de kan forvente resten af aftenen og af maden.

 

Skal du derfor imponere dine gæster, er det vigtigt at fokusere ligeså meget på borddækningen som du gør på maden.

 

Vi har samlet en række ting, som du skal huske, når du vil dække det perfekte bord.

Borddug

Til den eksklusive middag er en dug i tekstil perfekt, idet den tilføjer et mere luksuriøst og hyggeligt præg til dit bord.

 

Samtidig er den også med til at sætte et bestemt tema for din borddækning, idet den er fundamentet for borddækningen.

 

Herudover, gør en borddug det også nemmere at dække resten af bordet, idet du kan holde dig indenfor det samme tema, og vælge de resterende elementer ud fra borddugen.

 

Dækkeservietter

Et alternativ til borddugen er dækkeservietter. Disse er perfekte, hvis du ønsker at opnå et mere rustikt – men stadig fint – look med din borddækning.

 

Bruger du dækkeservietter kan du nemlig undlade at benytte en borddug, og på denne måde kan man stadig se områder af dit fine træbord, som gør det hele mere rustikt.

 

Dækkeservietter kan fås i mange forskellige farver, mønstrer og stilarter, og kan eksempelvis købes hos damask.dk.

 

Stofservietter

Til en fin middag hører stofservietter. Almindelige papirservietter vil nedgradere din borddækning, idet det ikke hører til en eksklusiv middag.

 

Vælg derfor stofservietter i god kvalitet, og køb nogle der – igen – passer til dit tema. Imponér dine gæster ved at være kreativ med måden du lægger dine servietter på.

 

Der er mange muligheder. Eksempelvis, kan du folde dem på en bestemt måde eller du kan ligge bestik på dine stofservietter og binde servietten og bestikket sammen med et fint bånd.

 

En tredje mulighed er at købe servietringe, putte servietten igennem ringen og lægge den på tallerkenerne.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *