Føler du dig hurtigt træt, når du træner? Det kan være, fordi du ikke får fyldt op på dit energiniveau inden du begynder træningen. Det er vigtigt at få spist, inden du skal træne. Det er dog de færreste, der har tid til at spise et helt måltid inden træningen – især hvis du kommer direkte fra skole eller arbejde. Her kan det anbefales at spise en energibar.

Energibaren er en hurtig og nem måde at få energi på. Selvom det ikke kan erstatte dine måltider generelt, så kan det være en rigtig god korttidsløsning. Det kan også være en god idé at spise energibarer under træningen, hvis du mærker dit energiniveau falde.

Hvad kan du få ud af en energibar?

En energibar er skabt til at tilføre energi til din krop. Den består primært af kulhydrater, da det er den nemmeste måde for kroppen at få energi på. Udover kulhydrater er der ofte mange proteiner og lidt fedt i de fleste energibarer. Det mest optimale er at spise baren, når du laver intens træning. På den måde får du mest ud af den. Der er nemlig ingen grund til at indtage mere end kroppen har mulighed for at forbrænde under træningen.

Baren kan bidrage med at holde dit blodsukker stabilt under træningen, men også fungere som en post-træningssnack, der giver dig den energi, som din krop skal bruge til at genopbygge musklerne. Det gode ved energibaren er også, at den mindsker din lyst til at spise usunde snacks under træningen som f.eks. slik og chokolade.

Hvordan vælger du den rigtige slags energibar til dig?

Der findes mange forskellige slags energibarer, der kan være svære at vælge imellem. Det handler om at finde ud af, hvilken slags bar, der vil fungere bedst for dig og din træning. Hvis du træner meget og din træning er meget fysisk krævende, så er det vigtigt, at du vælger en med mange kulhydrater og proteiner i. Man kan dog også få energibarer med mange proteiner og færre kulhydrater, hvis du ikke ønsker at indtage for meget sukker. Hvis du er glutenallergiker, så kan du også finde barer særligt til din kostpræference. Der er et stor udvalg derude, og det er ikke altid nemt at finde rundt i. Hvis du har brug for hjælp, så vil vi gerne foreslå et godt sted – køb billige energibarer her.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *