Apple har uden tvivl skabt en længere varende succes, med deres række af iPhones der er udgivet igennem tiden. Hvor det hele startede kan være svært at huske, selvom det ’’kun’’ er 13 år siden. Derfor kigger vi her tilbage på hvor det hele startede, hvor det er nået til nu, og hvilke fordele der er ved Apples styresystem, iOS. Der findes flere fordele, der ikke kun gavner telefonen, men også sikkerheden.

Kort om iPhones’ historie

I 2007 lovede Steve Jobs en telefon på markedet, ved den årligt MacWorld. Det blev fødslen på iPhones, hvor musikenheden iPod blev forenet med en telefon, der kun kunne gå på nettet via wi-fi.

Siden har der været fart på, med en ny lancering hvert år, hvor modellen i 2008 allerede havde mulighed for at gå på 3G netvært overalt, med modellen iPhone 3G.

I 2014 tage Apple er stort skridt, med deres iPhone 6. Her kunne du få en meget tyndere telefon end før, med en skærm der fylder væsentlig mere af telefonens areal.

I 2017 udkom iPhone X, der skal sætte retningen for de næste 10 år, uden den karakteristiske ’’home-knap’’, med ansigtsgenkendelse som kode, og med trådløs opladning.

Styresystemet iOS

Sammenligner vi Apples iOS styresystem med Android, får du flere fordele ved iOS. Du vil først opleve at iOS kører hurtigere end Android. Til trods for at de bedste Android telefoner har bedre processorer end iPhones, viser flere tests at iOS fungerer hurtigst i praksis.

IOS er også bedre i forhold til at opdatere din telefon. Her får du løbende opdateringer, der installeres når den er klar, hvis din telefon lever op til hardware-kravene. Derudover kan du forvente, at opdateringerne har en god effekt for din iPhones levetid.

“Apples operativsystem, iOS, er livsforlængende behandling af iPhones. Apples opdateringer iOS gør at iPhones holder betydeligt længere end de fleste Android telefoner”, Daniel Søgaard Hald, Mobilsiden.dk.

Til sidst er det værd at nævne, at iOS er et mere sikkert system end Android. Man ser flere hackerangreb mod Android-telefoner, hvorfor du bør overveje en Apple telefon, hvis du er bekymret for sikkerheden.

Disse modeller findes i dag

I dag er de iPhones der er på markedet, iPhone 11, 11 pro, XS og XR. Her finder du diverse videreudviklinger fra iPhone X, hvor der er set større opgraderinger på telefonens kamera, og batterilevetid. Kameraet er specielt opgraderet i forhold til nat-funktion, hvor du nu også kan tage fantastiske billeder i mørke. Derudover er Face ID videreudviklet, med Apple iOS i konstant udvikling.

Til sidst har iPhone 11 fået forbedret glasset, hvor du nu vil kunne finde det stærkeste glas i en iPhone nogensinde. Dermed har iPhones i dag fået opgradering på det ydre, i forhold til holdbarhed.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *