Det kan for mange være svært at vurdere, hvordan indeklimaet i deres bolig er. Det er noget af det, der er svært at lægge ordentligt mærke til, da man jo altid bruger meget tid indenfor og ikke er vant til at kunne mærke, om indeklimaet er forværret eller ej.

Men et godt indeklima er vigtigt. Hvis du ikke har det, kan det i flere tilfælde ende med at gå ud over dit helbred, ligesom det også kan ramme dine børn, hvis du har sådan nogen. Det kan være svært selv at mærke, hvordan indeklimaet er, men hvis du eksempelvis ofte hoster, når du er hjemme eller oplever ekstra træthed, når du opholder dig meget hjemme, kan noget tyde på, at dit indeklima ikke er så godt.

Få undersøgt din boligs isolering

Der er flere ting, der kan spille ind, hvis du har et dårligt indeklima. Det kan blandt andet skyldes, at din bolig ikke er ret godt isoleret. Der sker nemlig det, når du ikke har en bolig, der er godt isoleret, at væggene udadtil bliver meget kolde. Mødet mellem det kolde og den varme luft, du har indenfor, er med til at danne fugt.

Hvis du har en bolig, der er fugtig i en længere periode, er det meget almindeligt, at der så småt begynder at dannes svamp. Det er ikke noget, man ofte kan hverken se eller lugte, men det er noget, der alligevel påvirker indeklimaet nok til, at det også kan påvirke dit helbred.

Derfor er det en god idé at få undersøgt, hvordan isoleringen står til hjemme hos dig. Calidi er et isoleringsfirma, der kan komme forbi dig i Aalborg og give dig et gratis isoleringstjek af din bolig, så du kan finde ud af, hvordan situationen er hjemme hos dig. Hvis du har brug for bedre isolering, er Calidi et godt firma, der kan klare opgaven hurtigt og professionelt.

Sørg for at lufte godt ud derhjemme

Det er ikke kun dårlig isolering, der kan gøre dit hjem koldt og klamt, men du kan også få et dårligere indeklima, hvis du aldrig lufter ud derhjemme. Det danner nemlig en tung og ubehagelig luft i hjemmet, der ikke bidrager til noget godt, og som er med til at gøre dig døsig.

Frisk luft er altid vigtigt, så derfor er det en god idé, hvis du prioriterer at få luftet ud derhjemme. Hvis det er kold udenfor, kan du nøjes med at lufte ud i 10-15 minutter, men det er stadig smart at få noget frisk luft ind i hjemmet.

Når du får et bedre indeklima, vil du begynde at føle dig mere oplagt og have mere energi i løbet af dagen.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *