Aalborg var i fortiden en kedelig grå industriby, sådan er det ikke længere. I dag er mange af byens facader prydet af smuk kunst, som du normalt forbinder med et kunstmuseum. Det er heller ikke ukendte kunstnere, som står bag ved den moderne street art i byen, men derimod både danske og internationale kunstnere i byen.

Det er i dag et must for kunst interesserede at lægge vejen forbi byens facader, der er prydet af street art.

I denne artikel vil du lære alt om street art i Aalborg og hvordan du kan gøre kunsten efter i dit eget hjem.

Galleri Kirk står bag ved projektet

Bag ved projektet, som hedder ”out in the open” står galleri Kirk, som både arbejder med at promovere danske og internationale kunstnere.

Projektet startede med at Lene Kirk, som er ejeren af galleri Kirk, ville ændre det kedelige bybillede i Aalborg.

Det tog dog en længere kamp med at få styr på de alle tilladelserne, som var nødvendige for at projektet kunne lade sig gøre. Arbejdet med at få tilladelserne har været det hele værd, og igennem de seneste 4 år er projektet blevet større og større.

 

En ære at få lov til at lave lovligt hærværk

Normalt tager de dygtigste kunstnere sig godt betalt for at lave malerier, men de fleste kunstnere laver de store malerier på facerne i Aalborg gratis. Årsagen til at de er villige til at bruge mange timer uden betaling skyldes, at det er en stor ære at få lov til at male på byens bygninger.

Blandt de heldige kunstnere, der er er blevet inviteret til at pryde byen med kunst både den internationale kunstner El Mac og den lokale kunstner Morten Andersen.

 

Start selv med at få dit hus til at skille sig ud

Selvom at du ikke er en kendt kunstner og ikke er blevet inviteret af galleri Kirk endnu, så skal det ikke afholde dig for at pryde dit eget hjem.

Du skal være forberedt på at det kræver nogle flere liter maling end, hvis du maler på et normalt lærred. Det er derfor en god ide at købe billig maling, så dine udgifter ikke stikker helt af. Et godt sted med at købe en masse forskellige farver maling til en god pris er på malgodt.dk, som også leverer malingen hjem til dig.

Herefter skal du starte med at lave en skitse på et stykke papir over, hvad du godt kunne tænke dig at lave. Når du har lavet skitsen, så skal du bruge tid på at bruge malertape til at markere linjerne, som du har tegnet på din skitse.

Når alting ser rigtig ud, så kan du begynde at male, og forhåbentlig får du også et stykke streetart på væggen derhjemme.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *