Aalborg er i vores mening den bedste by at studieby i Danmark. En meget stor del af indbyggerne i Aalborg er enten studerende eller har en tilknytning til universitetet. Hvis du lige er ved at være klar til studiestart her om et par dage, har vi gjort vores bedste for at samle de bedste råd, der vil hjælpe dig med at falde hurtigt til.

I denne artikel får du, de 5 bedste studieråd, der vil hjælpe dig med at falde godt til, og som vil hjælpe dig med at få succes efter studiet.

Giv den gas i introugerne

En af de sjoveste perioder under din studietid er introugerne. Her er der massere af fester, sjove aktiviteter og du møder en masse nye mennesker. Giv den derfor gas, og hold dig ikke tilbage i denne periode, da du altid kan tage tingene mere seriøst, når du kommer i gang.

Sørg for at deltage i de forskellige arrangementer og snak med alle de nye mennesker, du møder i denne periode.

Bliv en del af en studieorganisation

En anden god måde, du kan bygge dit netværk op er ved at blive medlem af en studieorganisation. Det kan være, du gerne vil være kontaktperson for nogle af udvekslingsstudenterne, eller du gerne vil være medlem af dramaklubben. Ligegyldigt hvad dine interesser er, kan du næsten altid finde en organisation, hvor du kan møde andre ligesindede personer.

 

Få dig et studiejob fra start af

Selvom det er vigtigt at lægge kræfter i din uddannelse, er det ligeså vigtigt at få erhvervserfaring, mens du studerer. De personer der arbejder lige fra start af, får normalt også nogle bedre muligheder i slutningen af deres uddannelser og efterfølgende.

Hvis du har en drøm om at arbejde med omlægning ad realkreditlån ligesom realkreditkonsulenten, når du er færdig med dit studie, skal du hurtigst muligt få et relevant studiejob. Lige i starten af din studietid, vil det være en god ide at få noget salgs eller kundeservice erfaring, hvor du senere igennem studiet kan få et mere økonomisk studiejob.

 

Tag initiativet til sociale arrangementer

Den bedste måde, du kan sikre dig, at du får en god tid, mens du studere samtidig med, at du også bygger nogle gode venskaber er ved at tage initiativet til sociale aktiviteter. Det kan være alt lige fra at arrangere en julefrokost for dit hold til, at du spørger folk om de vil lave en case competition med dig på studiet.

 

Brug din studietid på at finde ud af, hvad du gerne vil

Der er alt for mange, der står efter deres uddannelse uden en ide om, hvad de gerne vil bagefter. Den bedste måde, du kan finde ud af, hvad du gerne vil er ved at prøve en masse forskellige ting. Hver derfor åben overfor nye muligheder, du ellers ikke havde tænkt på.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *