Vi har alle fået det at vide én eller flere gange i løbet af de sidste par år: ”genbrug, det er vigtigt”. Men hvorfor er det egentlig at man skal genbruge, og hvorfor prøver man at gøre det til en mere og mere integreret del af vores hverdag? Vil du gerne vide mere om genbrug, og få svar på ovennævnte spørgsmål, så læs med her.

Hvad er genbrug egentlig?

Hvis genbrug skal uddybes, vil det blive forklaret som en proces hvor man sorterer, indsamler og genproducerer brugte produkter til nye materialer.

Ved genbrug forlænger man altså levetiden og brugen af produkter, som er blevet brugt én gang, men kan omdannes og bruges i andre sammenhænge.

Hvorfor er genbrug vigtigt?

Genbrug har mange fordele, både for mennesker men også for miljøet.

Ved at genbruge produkter, hjælper vi med at bevare miljøet, eksempelvis når vi genbruger papir, og mindsker antallet af træer, der bliver fældet. I forlængelse heraf, sparer man samtidig energi. Eksempelvis spares den energi og CO2 som bruges ved produktionen af papir, idet man ved genbrug af papir reducerer antallet af papirproduktioner.

Udover miljømæssige fordele, er genbrug også til gavn for din pengepung. Med genbrug kan du nemlig spare penge på flere forskellige måder. Eksempelvis kan du sælge de ting du ikke bruger på et loppemarked, så andre kan få gavn af dem. Modsat er det også en god idé selv at købe genbrugsvarer, blandt andet møbler og second hand tøj.

På denne måde forlænger du altså både dine egne tings levetid og hjælper også andre med at forlænge deres. Ved at sælge dine egne ting, får du en indtjening, mens du ved at købe brugte varer, kan få varer til en langt billigere pris, end hvis du købte dem som ny, og sparer altså en del penge.

Her er der ikke kun tale om forbrugsvarer som møbler og tøj, men også ting som brugte byggematerialer kan købes, og du bidrager dermed også til et bedre miljø ved at genbruge materialer, som kan bruges i lang tid i din bolig, eksempelvis døre og vinduer.

 

Der er altså mange årsager til hvorfor man bør overveje at genbruge, og ovenfor er kun nævnt få. En vigtig ting at vide er, at man ikke kun kan genbruge én ting eller en enkel slags materiale. Afhængig af materiale, er der forskellige metoder, der tages i brug, når man skal genbruge hvert enkelt materiale, men det vigtige er altså at næsten alt kan genbruges. Her er der blandt andet tale om tøj, biologisk nedbrydelige fødevarer, batterier, papir og plastik, som kan genanvendes på mange forskellige måder. Er man i tvivl om hvordan genbrugsprocessen foregår eller vil man gerne vide mere, kan man læse mere om det online.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *