Vi kender det alle sammen, når vi skal på ferie er det en god idé at undersøge hvilke aktiviteter der er værd at opleve. Går familiens tur til Aalborg, eller andre steder i Nordjylland kan det være svært at overskue hvad der lige skal opleves i ferien. Vi har prøvet at gøre det nemt for dig at udvælge de bedste aktiviteter.

Kom helt tæt på dyreriget

Uanset om familien er mest til at se dyrene fra vand eller land, har Nordjylland det hele. I Hirtshals finder du Nordsøen Oceanarium, Nordeuropas største akvarium, som byder på mere end 75 akvarier spredt ud på 15.000 m2, så mon ikke der er lagt op til en oplevelse du ikke lige får andre steder. Hvis familien er mere til den pelsede del af dyreriget, kan Nordjylland også byde på dette, i Aalborg ligger nemlig Aalborg Zoo. I Aalborg zoo er der mulighed for at støde på fantastiske dyr, og det vil være muligt at opleve søløver, elefanter og meget mere, blive fodret. Så der er lagt op til at komme helt tæt på dyreriget, og opleve dyrene som du ikke har oplevet dem før.

Kom tættere på kulturen

I Nordjylland er der 2 vigtige museer der er et Must-See, dette gælder både hvis du har en stor interesse eller bare vil ud og oplever noget kultur på din tur i det nordjyske. Siden 1800-tallet blev Skagen til en koloni for skandinaviske malere som besøgte byen i perioden 1870-1930. Dette har betydet at der er unikke værker at se på Skagens museum, som indeholder værker af bl.a. Anna Ancher og P.S. Krøyer. Hvilket betyder at du ikke må gå glip af dette fantastiske museum.
Udover Skagens museum, er der Kunsten. Kunsten er i sig selv en oplevelse, det er ikke kun værkerne der pryder væggene der fanger øjet. Kunsten er en skulptur i sig selv, der danner den perfekte ramme rundt om den enestående samling af moderne kunst. Museet er designet i hvis marmor, og er det eneste museum udenfor Finland der er designet af Alvar Aalto.

Gør noget ekstra

For at få den bedste oplevelse ud af turen, er det lige så vigtigt at have fokus på hvor familien skal overnatte, som hvad der skal opleves. Der er stor forskel på at bo i en lille lejlighed i byen, eller et lækkert sommerhus ved vandet. Det sidste giver også mulighed for at have gang i aktivitet uden at skulle ud, og det gør at familien rigtig kan lave noget sammen. Hvis du dog synes det kan være uoverskueligt at skulle leje et sommerhus til familien, er det gjort dejligt nemt hos Ferieboligweb.dk.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *