Du kender det sikkert godt. Du lover dig selv hver søndag, at mandag er dagen, hvor du begynder at træne. Og så kommer mandag, og så sker der ligesom ikke noget. Så kommer der et eller andet i vejen, som arbejde og børn, eller måske frister sofaen bare lige ekstra meget. Sådan har mange det, når det kommer til at begynde at træne – og det er helt normalt. Det kan være svært at starte på noget nyt, men her kommer en lille guide til, hvordan du bedst kommer i gang med at træne.

Gør det til en vane

En af grundene til, at det er så svært at begynde at træne er, at det endnu ikke er blevet en vane for dig. Derfor gælder det om at skabe nogle rutiner for dig selv, så det bliver nemmere at komme afsted. Det kan for eksempel være, at du hver tirsdag efter arbejde løber en tur på 5 km. Det kan også være, at du skal melde dig ind i et fitnesscenter. Så har du måske nemmere ved at motivere dig selv til at komme afsted, hvis dine penge ellers ikke skal gå til spilde.

Find det rigtige træningstøj

Når du skal begynde at træne, er det vigtigt, at du har udstyret i orden. Det er blandt andet en god idé at investere i et par gode træningssko og noget træningstøj, som sidder godt. Hvis dit tøj ikke sidder godt, eller dine sko ikke passer dig, risikerer du nemmere at få vabler, og du bliver også hurtigere irriteret, hvis tøjet sidder og skarver. Du kan både købe træningstøj i din lokale sportsbutik, eller du kan finde noget på nettet – læs mere her.

Find en makker

Det sværeste ved at begynde at træne, er nok at motivere sig selv til at komme afsted. Ofte når man først er taget afsted, så har man det godt med sig selv og er glad for, at man gjorde det. En måde at løse motivationsproblemet på, er at finde en træningsmakker. Det kunne for eksempel være en nabo, en kollega eller måske en af dine børn. Hvem end det er, så har du forpligtiget dig til at træne, fordi der står en og venter på dig. Det er dog vigtigt, at du vælger en træningsmakker, som er nogenlunde på samme niveau, så du ikke overtræner og risikerer skader.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *