Vi ønsker alle at leve sundt. Og hvis du ikke gør, kan det være du skulle læse denne artikel. Vi dykker nemlig ned i psykisk sundhed og selvfølgelig fysisk sundhed, da man selvfølgelig skal have fokus på begge dele!

 

Den digitale verden

Der er mange måder at leve sundt på. Dog har vi en tendens til kun at kigge på den fysiske del, og ikke så meget på den psykiske del, og det er jo pænt lige meget med den fysiske del hvis du ikke har den psykiske del med dig! Dog høre de to ting ofte sammen, og det er måske derfor man først tænker på den fysiske del. Kigger vi på selvmordsraten for unge mennesker har der været en direkte ubehagelig voldsom stigning. Og uden at have bevis for påstanden, så starte den voldsomme selvmordsrate med hvornår vi som mennesker virkelig tog den digitale verden til os. Så selvom der er rigtig mange gode ting ved den digitale verden, skal vi som mennesker nok lige huske at trække stikket på mobilen og diverse medier, og lige kigge op, for at se den verden vi reelt er i, og ikke den verden der er i mobilen. Vi lever i en konstant anden verden, hvilket gør at mange unge mennesker ikke kan koncentrere sig om den rigtige verden, da den ikke er underholdende nok. Så husk at være til stede i den rigtige verden!

 

Så skal der trænes

Sammenhængen mellem et sundere liv og motion er enorm. Kigger vi på de ekstremt mange analyser der er blevet lavet, er der ingen tvivl om at du bliver et gladere og mere positivt menneske når du træner regelmæssigt. Fra naturens side er vi lave til at bevæge os mange kilometer om dagen, og egentlig være i konstant bevægelse, og det kan man ikke ligefrem sige at vi gør i dagens Danmark. Det er netop derfor din krop belønner dig når du dyrker motion. Det gør den blandt andet ved at udløse endorfiner som er kroppens lykke middel.

 

Ikke så meget fast food

Hvis vi igen kigger på hvad vi har fået fra naturens side, har vi desværre også fået et overlevelsesgen, der fortæller os at usund mad er godt. Helt simpelt havde vi ikke særlig meget føde, og derfor reagere vi mere positivt overfor usund mad, da det indeholder flere kalorier, end den sunde mad. Så egentlig er det omvendt! Men det er nok ikke en god måde at se det på i dagens Danmark, hvor den usunde mad er mere tilgængelig ind den sunde mad. Den sunde mad indeholder vitaminer vi skal bruge i kroppen så det er utrolig vigtigt at spise både grøntsager og frugt! Og hvis du er en af de mere sunde typer der træner meget, kan det meget vel være du har brug for kosttilskud, da du bruger både kalorier og vitaminer meget hurtigere ind normale mennesker. Læs mere her om kosttilskud og andre gode produkter til træningen.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *