Coronakrisen har ramt dansk erhvervsliv hårdt og det gælder også Aalborg, der er et af de steder i landet, der har registret flest tilfælde. Og selvom en stor del af disse kommer fra personale i ældreplejen og på sygehuset, så er krisen stadig tydelig til dagligt. For mange byder denne krise på en ny tilværelse med arbejde hjemmefra, hvilket kan være en stor udfordring. Derfor vil vi gerne hjælpe jer på vej med en kort guide til, hvordan du kan sikre dig de bedste rammer til at arbejde hjemmefra.

1: Sørg for at have et godt skrivebord og en god stol at sidde i

Det første du bør sikre dig, er et godt skrivebord og ikke mindst en god skrivebordsstol at sidde i. Et hæve-sænkebord er en af de vigtigste ting du kan have, da det afhjælper hold i nakken og gør det nemmere at bevæge sig imens man arbejder, hvilket vi vil vende tilbage til. Hvis du sidder ved et statisk bord i mange timer og ikke er vant til det, kan du komme til at få hold i nakken og ikke mindst i ryggen. Sørg for at få et godt skrivebord at sidde ved, hvis du ikke allerede har det.

2: Sørg for at bevæge dig i løbet af arbejdsdagen

En anden ting som er afgørende, er at bevæge dig i løbet af dagen. Selvom mange sidder ned til dagligt når de arbejder, så bevæger man sig stadig meget i et kontormiljø sammenlignet med, hvis man sidder hjemme i sin bolig eller i sin lejlighed.

For din lejlighed er alt andet mindre end dit kontormiljø. Gåturene til kantinen, over til de andre afdelinger og mange andre små gåture forsvinder med det samme og effekten er til at føle på for din krop. Det bedste du kan gøre, er selvfølgelig at dyrke motion hver dag som foreskrevet, men hvis du ikke mener, at du har tid til dette, så sørg for at gå en lang tur hver dag, eller i det mindste nogle mindre korte ture, så du får dig rørt hver dag.

3: Stock op på kabler og batterier

En tredje ting, du bør overveje, er at få gjort er at sørge for, at du nok med kabler til din computer og batterier til din mus og evt. tastatur. Det kan ske, at der går noget galt, hvis du har sat din bærbare computer op til en eller flere skærme, og din mus og tastatur, kan løbe tør for strøm.

Og skulle det ske, så er det ualmindeligt ærgerligt ikke at have en af disse to ting liggende ved hånden, så du kan komme videre med arbejdet. Hvis du mangler et godt sted at købe disse ting, så vil vi anbefale dig at tage et kig på Kabelsmeden.dk. Her finder du et stort udvalg af alle slags kabler af bedste kvalitet til skarpe priser.

4: Sørg for at få noget godt at spise hver dag

En sidste ting vi vil anbefale dig, er at få noget godt at spise hver dag, imens du sidder derhjemme. Til dagligt har mange kantineordninger, som gør, at denne del af hverdagen kører på automatpilot. Men du skal have noget energi at køre på, når du sidder derhjemme. Så sørg for at lave noget godt at spise til dig selv hver dag.

Spis masser af frugt og grønt til at tage den lille sult. I og med at du kommer til at sidde mere stille end du plejer, bør man også spise mindre, hvis ikke du ønsker at tage lidt på her under krisen.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *