I forhold til mange andre lande så ligger Danmark højt i forhold til vores daglige aktivitetsniveau. Især i de større byen er muligheden for at dyrke forskellige sportsgrene eksploderet gennem de sidste 25 år. Ud over forskellige sportsgrene så er der også åbnet langt flere fitnesscentre og udvalget af disse er efterhånden temmelig stort! På trods af det høje aktivitetsniveau, så har mange Danskere stadig svært ved at tabe sig og holde den sunde livsstil i det lange løb.

Vægttab – den holdbare løsning

Når det kommer til at tabe sig, så er der en ting som er vigtig at huske – det gælder om den langsigtede plan. Slankekure der lover ekstreme vægttab på kort tid har enten problemet at de ikke virker og ellers er de umulige at holde i lang tid. Netop det at kunne holde kursen over en lang periode er det, der gør en slankekur til en god slankekur. I virkeligheden skal man se bort fra udtrykket ”kur” og nærmere tænke ”livsstil” i stedet. For at man kan tabe sig på en sund og forsvarlige måde og holde vægten nede, så kræver det nemlig en ændring i livsstilen og ikke bare i en måned.

Især kosten er her vigtig, for hvis ikke man ligger i kalorieunderskud, så taber man sig ikke. Vægttab kan altså ses som et regnestykke, og hvis ønsket er vægttab, så skal resultatet være negativt – man skal altså forbrænde flere kalorier end man indtager.

For at man kan holde en sund livsstil så kræver det også at der er plads til god mad og en bytur i ny og næ. En nem måde at anskue dette på er 80/20 reglen. Den går ud på at man 80% af tiden holder sig til de sunde valg, og de resterende 20% af tiden kan man være lidt mindre stringent.

Træning – styrke eller cardio?

Umiddelbart er det ligegyldigt hvilken træningsform du vælger, så længe du er aktiv og får pulsen op. Mange tror at man skal løbe for at tabe sig, hvor man bliver stor og stærk af træning med vægte. Det er ikke nødvendigvis rigtigt, da man sagtens kan tabe sig af at dyrke styrketræning samtidig med at man udvikler sine muskler.

Elitesport – påvirkninger på kroppen

Når man taler om træning og en sund livsstil, så er det som med så meget andet, at det skal være med måde. Ekstremer er sjældent den rigtige tilgang til noget, og det gælder også træning. Personer, der dyrker træning på eliteplan, oplever at deres krop kan reagere negativt på den store belastning. Eksempelvis kan nogle kvinder opleve at deres menstruation udebliver og at de taber sig så meget, at de mister deres kvindelige former grundet meget lav fedtprocent. Derfor tyer nogle kvinder til brystforstørrende operationer for at få deres former tilbage.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *