Med klimakrise og øget fokus på den lokale butiksdød har mange set sig sure på onlinehandlen. Og med god grund. At fragte varer over store afstande for at vi som forbrugere kan spare 4 kr. Men det mange ikke tænker over er, at der også findes lokale webshops, som ofte tilbyder personlig afhentning af varer direkte på deres lager. Handler du hos dem, så handler du i høj grad lokalt.

Vil du åbne din egen butik?

Går du med drømme om at åbne din egen butik, er der meget, du skal have styr på. Du skal have helt styr på, hvad du vil sælge, have styr på regnskaberne, finde inventar og personale og så skal du finde lokaler. Uanset om dit lokalebehov er begrænset til lagerlokaler, om du har brug for kontorlokaler med tilstødende lager, eller du leder efter et butikslokale i gågaden. Du skal også finde et kassesystem, som du syntes passer til dine behov, eller et online system der kan holde rumme din webshop.

Før du åbner din webshop

Inden du åbner din webshop, skal du have et domæne og en hjemmeside. Hjemmesiden skal være nem at finde rundt på, og gøre købsoplevelsen god for kunderne, også dem der handler fra mobilen. Dit domænenavn skal være dit brandnavn, må ikke indeholde æ, ø eller å, og skal ende på .dk, da det er det, kunderne vil søge på. Du skal have helt styr på, hvilke varer du ønsker at sælge, du kan sagtens skifte ud i sortimentet løbende, men det nytter ikke noget at markedsføre sig på at sælge bambus sengetøj, hvis ikke du har en klar aftale med din distributør, og den ender med at trække sig i utide.

Du skal tænke over, hvordan du vil tage dig af kundeservicedelen i virksomheden. Hvem skal håndtere henvendelserne, og vil du være tilgængelig både på telefonen og mail. Du skal også beslutte hvordan, du vil håndtere fragt. Skal kunderne have fri fragt, hvis de køber for over et bestemt beløb, og hvem betaler fragten i tilfælde af reklamationer og retur? En sidste vigtig overvejelse er, hvordan du vil håndtere kundernes betalinger. Der findes flere forskellige muligheder og løsninger, du kan vælge imellem. Det vigtigste er bare, at du giver dine kunder mulighed for at betale med de mest normale betalingskort.

Leder du efter lokal hjælp til at starte din online virksomhed

Har du en butik, eller drømmer du om at åbne en, så kan du have brug for hjælp til at tiltrække kunder. Det er ikke kun online webshops, der kan have gavn af at lave annoncer på søgemaskiner, lave reklamer på de sociale medier og at have en søgemaskineoptimeret hjemmeside, men det er langt fra alle, der forstår sig på den type markedsføring. Du kan heldigvis få hjælp til din online markedsføring, og den fås også lokalt. Vælger du at bruge et webbureau i Aalborg, er du tæt på, og har derfor mulighed for at møde dem det sidder med din markedsføring personligt. Det kan gøre hele den proces der er omkring online markedsføring meget lettere, fordi du har mulighed for at møde personligt op og vise og forklare dine udfordringer personligt.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *